Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Kau Insan Mulia

Sembang dan Jual Apa Saja

img
Home / Peranti dan Informasi / Beli iPhone 8 | iPhone 7 | iPhone 6 Bersama Celcom EasyPhone™

Beli iPhone 8 | iPhone 7 | iPhone 6 Bersama Celcom EasyPhone™

/
/
/

*** Artikel terbaru EasyPhone – klik di sini.

Apakah Celcom EasyPhone™?

  • Beli iPhone 8 | iPhone 7 | iPhone 6 Bersama Celcom EasyPhone™
  • Program EasyPhone™ memudahkan pelanggan memiliki telefon terbaru pada nilai ansuran bulanan yang rendah.
  • Pelanggan hanya perlu bayar yuran bulanan tanpa perlu membelanjakan ribuan ringgit untuk mendapatkan smartphone iPhone atau Android.
  • Program ini juga menawarkan ciri perlindungan peranti (device protection) di seluruh dunia.

Update 29/09/2018 – oleh Mohd Dhani

Update 26/11/2017 – oleh Diana

Guys, Sy baru dapatkan easyphone ni, ip8 64gb. sy x pnah ada line celcom so sy daftar line dulu. once your line dh active (depends on system) baru boleh ambil phone. If system lambat so lambat la uolss dapat phone, paing lama 24jam. Sy buat line, then line terus active so boleh ambil phone terus. So my package is, 150×3 + 98 tak termasuk gst. so total u guys have to pay about Rm500++. Thanks celcom

Auto billing tu customer service tu ckp masuk dekat email. Dia x de pulak mintak kad debit or kad kredit time sy apply tu

Siapa yang boleh mohon dan layak untuk program Celcom EasyPhone™ ini?

  • Pelanggan Celcom sedia ada; dan
  • Pelanggan baru.

Harga Ansuran 24 Bulan iPhone 8 | iPhone 7 | iPhone 6 bersama Celcom EasyPhone™

Beli iPhone 8 | iPhone 7 | iPhone 6 Bersama Celcom EasyPhone™ - Harga iPhone 6, 7 dan 8 Bersama Pakej Celcom EasyPhone Harga Ansuran 24 Bulan iPhone 6, 7 dan 8 Bersama Pakej Celcom EasyPhone™
  • Komitmen Bulanan = Pelan Celcom First + Ansuran iPhone (dengan/tanpa Device Protection)
  • Contoh Pelan Celcom First 128 dan iPhone 8 64GB dengan Device Protection = RM 128 + RM 137 = RM 265 sebulan

Apakah syarat-syarat atau kriteria untuk memohon program Celcom EasyPhone™ ini?

Syarat Permohonan Celcom EasyPhone Syarat Permohonan Celcom EasyPhone™

Antara syaratnya adalah tiada blacklist CTOS. Klik untuk lihat artikel Bagaimana Untuk Semak Blacklist CTOS.

Apakah jenis perlindungan yang diberi bagi ciri perlindungan peranti (device protection)?

  • Kecurian dan ragut (kecuali disebabkan kecuaian dan kelalaian)
  • Rumah dirompak
  • Kerosakan disebabkan kemalangan dan cecair
  • Bil yang tinggi disebabkan kecurian
  • VAS (value added service) disebabkan kecurian
  • Kos sewa telefon semasa perayauan setelah kerosakan atau kecurian telefon
  • *** sila lihat di sini untuk maklumat lengkap terma dan syarat

Pembatalan Langganan Celcom EasyPhone™.

  • Kau dibenarkan untuk memberhentikan langganan sebelum tamat kontrak 24 bulan tetapi:
    • Upfront Payment yang kau telah buat akan hangus.
    • Kau kena bayar yuran pembatalan.
  • Yuran pembatalan langganan Celcom EasyPhone™
  • Penalti Pembatalan Pelan EasyPhone™ Penalti Pembatalan Pelan EasyPhone™
  • Port Out (MNP) ke Syarikat Telekomunikasi Lain
    • permohonan secara online akan ditolak oleh sistem.
    • pergi ke Celcom Center dan bayar yuran pembatalan.

Artikel lain berkaitan harga iPhone 8 | iphone 8 di Malaysia


Update: Pembelian di Lazada Malaysia

Selain daripada Apple Store Malaysia yang menetapkan harga RRP (Recommended Retail Price) kepada semua produknya, kau juga boleh membeli produk Apple di Pengedar Rasmi Apple seperti Lazada Malaysia.

Apa faedahnya?

Pengedar-pengedar rasmi seperti Lazada melancarkan berbagai promosi dengan harga diskaun kepada semua barang jualannya. Kau juga boleh membeli dengan ansuran bulanan daripada kad kredit terpilih. Klik untuk ke Store Apple di Lazada.

Lazada vs Apple Lazada vs Apple

Pastikan 2 perkara ini sebelum kau membuat pembelian:

Local Manufacturer Warranty dan Sold & Fulfilled by Lazada Local Manufacturer Warranty dan Sold & Fulfilled by Lazada
  1. Pastikan 1 Year Local Manufacturer Warranty.
  2. Fullfiled by Lazada dan Sold by Lazada.

Beli iPhone 8 | iPhone 7 | iPhone 6 Bersama Celcom EasyPhone™

Sila kongsi / share, sebabnya jika artikel ini bermanfaat atau tidak kepada kau, ianya mungkin akan bermanfaat kepada orang lain.

Komen dan luahkan persoalan di dalam ruangan di bawah. Aku akan cuba sebaik mungkin untuk bagi penjelasan kepada mana-mana pertanyaan.

Follow aku di Facebook dan Twitter dan Instagram dan  Youtube.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

75 Comments

  1. kalau nk beli phone guna easyphone ni mmg xperlu buat credit card ke masa register? n contoh kalau sy nk beli ip7plus berapa sy kna bayar semasa nk ambik phone tu? tambah lagi sy pengguna digi, jadi sy mmg kna langgan juga la kan plan celcom? kalau sy nk langgan xpax sama x mcm celcom first n yg lain2 tu?

    • 1. EasyPhone hanya untuk Postpaid Celcom First Gold Plus RM98 dan ke atas.
      2. Syarat layak adalah 18 tahun ke atas, rakyat Malaysia. Student pun boleh.
      3. Bayaran bulanan secara auto billing.
      4. Untuk kes anda yg MNP drpd Digi, harga iphone 7 (plus takde) 256 Gb ialah RM155 + pelan paling rendah Gold Plus RM98 = RM 253 sebulan.
      3. Apply di Blue Cube dan bayar 3 bulan upfront payment = 253 x 3 = 759.

      • Sy saiful ingin bertanya mengenai easy phone… bayaran upfront payment tu klau kita bayar dgn cash boleh ke tidak

          • Jika anda adalah pelanggan Postpaid Celcom yg telah melebihi 3 bulan langganan, Tidak Wajib Auto-Billing.
            Bagi yang baru saja nak join Celcom Postpaid (MNP, prepaid ke postpaid), Wajib Auto Billing.
            Auto Billing mesti guna kad kredit.

  2. Maknanya, yg iphone 8+ tu Bayar Rm700 + 98 (Monthly) boleh terus dapat phone? so for first 3 month x perlu bayar kan sbb rebate. Lepas dari 3 bulan baru bayar harga phone + monthly komitment kan? Around Rm200+ monthly

  3. Saya confused. Pasal upfront tu. Kalau dah apply bluecube tu. Terus bayar on that day ke yang upfront tu? Upfront kena bayar berapa?

    • Siapa yang mesti daftar di Blue Cube? Prepaid ke Postpaid dan MNP. Bayaran bulanan adalah harga ansuran telefon + pelan Celcom First. Upront payment adalah 3 bulan x Bayaran Bulanan. Lihat jadual di atas, bayaran bulanan betgantung kepada model, pelan dan wajib atau tidak Device Protection.

  4. Saya confused. Pasal upfront tu. Kalau dah apply bluecube tu. Terus bayar on that day ke yang upfront tu? Upfront kena bayar berapa?

  5. Mana yg betul? Harga jadual kat atas utk ip8+ Rm168 tp kat brosur yg sy amek tulis Rm140 with phone protection. Ke yg 140 tu promosi?

  6. Guys, Sy baru dapatkan easyphone ni, ip8 64gb. sy x pnah ada line celcom so sy daftar line dulu. once your line dh active (depends on system) baru boleh ambil phone. If system lambat so lambat la uolss dapat phone, paing lama 24jam. Sy buat line, then line terus active so boleh ambil phone terus. So my package is, 150×3 + 98 tak termasuk gst. so total u guys have to pay about Rm500++. Thanks celcom

  7. nak tanya kalau macam saya nak beli phone tu kena pakai line dia 3bulan dulu baru dapat phone ke?

    • tak perlu tunggu 3 bulan. pelanggan celcom postpaid yang kurang 12 bulan mesti bayar 3 bulan deposit. pelanggan postpaid kurang 3 bulan (atau yang buat MNP atau berpindah drpd prepaid ke postpaid) mesti mohon EasyPhone di Blue Cube, dan mesti buat auto-billing.

  8. nak tanya kalau macam saya nak beli phone tu kena pakai line dia 3bulan dulu baru dapat phone ke?

  9. saya umur 17 . kalau saya nk beli phone dengan easyphone ni buleh ke ? sebab syarat kat atas tu 18 above

  10. Nk tye laaa …. sya bru je lpas prgi kt Celcom KBR .. Die bgthu kena guna kad kredit … time sya daftar last bulan 10 die ckp kad kredit xperlu …

    Sya jadi pening mne satu 🙀

    • betul, asalnya memang tak sebut pun pasal kad kredit. masa tu saya confirmkan dengan menelefon celcom customer service.
      tapi lepas saya hubungi celcom melalui email (seperti di atas), memang confirm auto-billing yang dimaksudkan adalah dengan menggunakan kad kredit sahaja.
      Untuk pembelian ansuran bersama Celcom EasyPhone XPAX sila ke https://goo.gl/jQVufy
      Program tersebut menggunakan aeon kredit, syarat layak adalah bukti pendapatan (slip gaji) dan umur lebih 18 tahun. Mohon secara online, lepas 3 hari dapat result lulus atau tidak.

  11. Mesti 18 tahun ikut tarikh lahir. Bagaimanapun boleh try tanya celcom customer service di 1111 atau 019 601 1111

    EasyPhone memerlukan kad kredit. Kalau takda, boleh ambil menggunakan Celcom EasyPhone Xpax yang menggunakan pinjaman Aeon.

    Bagaimanapun celcom terkenal dengan tipu daya dan tidak consistent dalam membekalkan maklumat kepada pengguna. Maklumat EasyPhone sebelum ini ada disini tetapi sekarang tidak boleh di akses lagi https://www.xpax.com.my/easyphone

  12. assalamualaikum. sy nk tanya. sy pengguna celcom plan FIRSTGOLD RM80. blh ke sy mohon untuk easyphone ni?
    kalau sy nk beli iphone berapa sy kna bayar semasa nk ambik phone tu? n ad x step yg perlu sy buat?

  13. Wassalam.
    1. Bergantung kepada model. Tapi kebanyakannya pelan GOLD PLUS ke atas.
    2. Pendahuluan 3 bulan ansuran telefon bagi pelanggan kurang <12 bulan bersama Celcom. Lebih >12 bulan tak perlu pendahuluan.
    3. Nilai bergantung kepada model dan tempoh masa bersama celcom. Jika < 12 bulan bersama celcom mesti bayar insuran (device protection). 4. Nilai telefon di sini https://www.celcom.com.my/support/faq/personal

    a. Pilih DEVICE, pilih EASYPHONE.
    b. Scroll ke bawah hingga jumpa jadual EasyPhone for Apple.

  14. nk tnya sy pelanggan celcom lbh dr 12bln dan dah apply easyphone tuu..bil + hrga fon sebulan dalam rm160…kalau sy nak tukar ambk telefon yg lain boleh ke?atau sy kene tnggu smpai hbs byr br boleh tukar fon yea?

  15. aslkum..sy skrng pkai bil rm80 sbln…utk dptkan vivo v9 mlalui easyphone,ada ape2 byaran x yg d kenakan…sy dh pkai celcom lbh dr 4 tahun…

    • wassalam. anda berada di dalam kategori “Pelanggan Postpaid Celcom Sedia Ada – > 12 bulan”. (Lihat jadual di dalam artikel di atas).

      Tiada apa-apa bayaran dikenakan. Tiada pendahuluan. Ansuran telefon akan di masukkan di dalam bil bulanan Pelan Postpaid yang anda pilih.

      Nilai ansuran bulanan telefon adalah seperti di bawah:

      android vivo v9 celcom easyphone

  16. Assalamualaikum , nak tanya betul ke kalau beli fhone guna kontrak . Kalau lewat bayar fhone akan kena block ?

    • wassalam. memang line telefon akan kena block kalau:-

      1. lambat bayar. dalam bil dinyatakan tarikh akhir pembayaran bil.
      2. jumlah bil telah melebihi limit kredit.

      kalau lari daripada kontrak, nombor imei telefon akan disenarai hitam. maksudnya telefon tersebut tidak boleh diaktifkan selagi ianya tidak dikeluarkan daripada senarai hitam (maksudnya kena settle kan bil atau baki hutang telefon dan penalti – jika ada).

  17. smlm sy pergi blue cube kt setia city mall.. betul ke dia kata sistem dah tukar.. kena guna postpaid 3 bulan dlu, baru layak dapat handphone??

    • Lihat artikel terbaru untuk EasyPhone 2018 https://kauinsanmulia.com/2018/07/03/celcom-easyphone-rent-own-2018-sewa-atau-miliki-telefon-android-dan-iphone/

      Bagi EasyPhone sebelum ini, sesiapa pelanggan Celcom kurang 3 bulan perlukan kad kredit untuk tujuan auto-billing dan bayaran pendahuluan 3 bulan ansuran telefon sekiranya kurang daripada 12 bulan. Sekiranya anda MNP daripada Telco lain, anda perlu tunjukkan bil postpaid 3 bulan terakhir. Kalau anda datangnya daripada Prepaid ke Postpaid, anda kena tunggu 3 bulan sebab dia nak tengok rekod pembayaran bil, cantik atau tidak.

      Bagi EasyPhone 2018 (bermula 1 Jun 2018), semuanya sama kecuali pengguna sedia-ada Celcom Postpaid yang kurang daripada 3 bulan, tidak wajib auto-billing dan tidak perlu bayaran pendahuluan 3 bulan ansuran telefon sekiranya kurang 12 bulan.

      Nasihat saya adalah :
      1. telefon customer service 1111 (bagi pengguna Celcom) atau 1-300-11-1000
      2. dapatkan juga maklumat daripada branch /outlet lain

  18. assalam cik..sy nk tnya klu sy nk ambil ifon guna nama mainline (mainline dh pakai line celcom lebih dr 1tahun) dan dia pakai pelan 98 every momth sy kena bayar harga ifon shja atau skali dgn pelan 98 tu ?

  19. Salam. Sya nk tanya.. blh ke kita nk tukar plan easy phone kepada plan y kita bayar cash utk dptkn fon? Blum melebihi 24 jam.. sbb pihak celcom sndri silap buat saya punya.. mohon penjelasan. Tq

  20. Salam nak tanya. Saya dah guna Celcom First Gold Plus baru register tapi dah lebih dari 3 bulan dah. Bil bayar cantik tak pernah kena sekat in 3 months ni. Nak apply EasyPhone Celcom tapi ada blacklist telco. Ada agen atas shopping complex cakap boleh apply. Tapi kat Centre atau Blue Cube boleh apply tak? Hari tu ada pernah tanya kat centre tapi diorang check dan cakap kena tunggu 3 bulan dulu. Harap dapat membantu.

    • Wassalam. Yang penting adalah feedback daripada celcom center atau blue cube. Pergi ke sana dan terus apply, jangan cerita tentang blacklist. Sekiranya tiada masalah atau nama anda tidak dikesan dalam sistem blacklist celcom, terus sahaja daftar. Good luck. Dan kalau sudi sila update semula di sini 🙏🏽

  21. Saya ada blacklist telco tapi terus pegi ke celcom blue cube utk apply easyphone, lulus je. Diorg tak check pun blacklist janji kena pakai celcom first plan dulu bagi cukup 3 bulan ke atas..

    • Terima kasih. Sangat bagus maklumat ini untuk rakan-rakan lain yang mempunyai masalah yang sama. 👍🏼👍👍🏾

  22. saya nak tanya 1 ic berapa banyak boleh apply untuk easy phone and plan package data? dan apa tindakan celcom sekiranya tidak jelaskn hutang plan device dalam masa tempoh 24bulan? terima kasih.

    • 1. 1 telefon semasa mendaftar. selepas 12 bulan melanggan EasyPhone anda layak mendapatkan 1 lagi telefon (bersama pelan EasyPhone).

      2. Jika gagal membayar ansuran EasyPhone : talian telefon anda akan disekat, kemudian nombor ‘imei’ telefon akan diblacklist dan surat mahkamah akan sampai ke rumah anda.

  23. lepas baca semua komen sy tak jumpa lagi jawapan utk persoalan saya ni..saya nak tau, lepas tamat kontrak easyphone selama 24bulan tu, handphone akan jadi hak milik kita terus? tak perlu return or sambung kontrak right?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar