Hit enter after type your search item
Kau Insan Mulia

Sembang dan Jual Apa Saja

Home / Peranti dan Informasi / iPhone 7 | 7 Plus Bersama Celcom NewPhone™ iPhone

iPhone 7 | 7 Plus Bersama Celcom NewPhone™ iPhone

/
/
/

iPhone 7 | 7 Plus Bersama Celcom NewPhone™ iPhone. Artikel ini adalah kesinambungan daripada yang terdahulu, IPHONE 7 BERSAMA CELCOM FIRST. KAU BERANGAN TAK?  yang diterbitkan di dalam blog ini pada 19/01/2017.

Beberapa hari berikutnya iaitu pada 24 Januari 2017, Celcom telah melancarkan satu lagi pelan yang menarik bagi orang ramai mendapatkan iPhone 7 | 7 Plus – Celcom NewPhone™ iPhone.

Lihat juga artikel Beli iPhone 8 | iPhone 7 | iPhone 6 bersama Celcom EasyPhone™.

Kelebihan Program NewPhone™ iPhone

celcom newphone 2017

  1. Memudahkan pelanggan cara yang mudah untuk mendapakan telefon pintar 4G LTE.
  2. Pelanggan hanya perlu membayar ansuran bulanan yang rendah tanpa perlu mendahulukan ribuan ringgit semasa mendapatkan peranti tersebut.
  3. Pelanggan dibenarkan untuk menukar peranti baru pada bila-bila masa yang dikehendaki dan menukar peranti pada setiap 12 bulan tanpa kos.
  4. Peranti tersebut dibekalkan kepada pelanggan beserta ‘Worldwide Device Protection’.

Kelayakan

  1. Pelanggan sedia ada Celcom.
  2. Pelanggan ‘MNP’ – pelanggan daripada syarikat telekomunikasi lain yang berhijrah kepada Celcom.

Jadual di bawah memaparkan dengan lengkap, segala maklumat berkaitan program NewPhone™ iPhone. Sila ke pautan berikut untuk maklumat lebih lanjut.

Thanks to ‘nurul‘ for the heads up.

nurul iphone celcom newphone headsup
Terima kasih kepada Nurul.

Wang Pendahuluan

  1. bagi pengguna celcom postpaid yang jadi pelanggan kurang drpd 12 bulan – pendahuluan adalah 3 bulan nilai ansuran NewPhone.
  2. bagi pengguna celcom postpaid yang telah melanggan lebih drpd 12 bulan – tiada pendahuluan dikenakan (waived).
  3. bagi pengguna celcom prepaid yang tukar kepada postpaid – kena tunggu 3 bulan. kemudian lihat semula perenggan 1 dan 2.
  4. bagi pengguna daripada telco lain yang berhijrah kpd celcom (MNP), pendahuluan adalah 3 bulan nilai ansuran NewPhone™.

Note: semua pengguna yang memohon program NewPhone™ mestilah mempunyai rekod baik dalam tempoh 3 bulan lalu (bayar bil tepat masa, talian tidak disekat atau digantung dan sebagainya).


iPhone 7 | 7 Plus Bersama Celcom NewPhone™ iPhone

Guna ruang komen kat bawah ni untuk soalan lanjut sekiranya kau tak faham. Aku akan tolong jelaskan sampai kau faham, itupun kalau aku faham apa yang kau tak faham tu.

Kongsi juga apa cerita kau pasal pelan-pelan telefon apa saja pun daripada semua syarikat telekomunikasi di negara ini. Mahal cerita tu, mungkin pengalaman membina atau tak mustahil ada juga yang rasa dah terkena. Cuba cerita sikit!

Jangan lupa juga untuk follow blog ni di Twitter dan Facebook dan Youtube untuk sembang terkini.

18 Comments

  1. tak paham juga. okay let say saya nak beli ip7plus 128gb and subscribe first gold plan. semasa nak beli tu, saya kena bayar berapa? saya da lama dengan celcom (postpaid)

    • 1. bagi pengguna celcom postpaid yang jadi pelanggan kurang drpd 12 bulan – pendahuluan adalah 3 bulan nilai ansuran NewPhone.

      2. bagi pengguna celcom postpaid yang telah melanggan lebih drpd 12 bulan – tiada pendahuluan dikenakan (waived).

      3. bagi pengguna celcom prepaid yang tukar kepada postpaid – kena tunggu 3 bulan. kemudian lihat semula perenggan 1 dan 2.

      4. bagi pengguna daripada telco lain yang berhijrah kpd celcom (MNP), pendahuluan adalah 3 bulan nilai ansuran NewPhone.

      Note: semua pengguna yang memohon program NewPhone mestilah mempunyai rekod baik dalam tempoh 3 bulan lalu (bayar bil tepat masa, talian tidak disekat atau digantung dan sebagainya).

  2. 4. bagi pengguna daripada telco lain yang berhijrah kpd celcom (MNP), pendahuluan adalah 3 bulan nilai ansuran NewPhone.

    Kiranya 3 bulan nilai ansuran NewPhone tu berapa RM?

  3. Hi, saya nk amik iphone 8, and kene tambah 330 untuk deposit phone. Deposit tu kita dpt balik bila ye? Sbb saya baru pakai plan celcom 3 bulan

  4. Salam nak tanya. Kalau sy guna plan gold sahaja yg hnya bayar RM 80 blh juga ke utk sy dptkan iphone 7plus?

  5. Celcom punya plan tak consistent. Maklumat yang disediakan di dalam website tak lengkap dan penuh tipu daya. Adalah elok telefon customer service 1111 untuk maklumat terkini atau terus tanya di Celcom Center atau Blue Cube.

    Celcom NewPhone iPhone tak lagi terdapat dalam website, yang ada hanya untuk telefon Android di https://www.celcom.com.my/personal/devices/newphone

    Satu lagi program adalah Celcom EasyPhone, lihat di sini https://kauinsanmulia.com/2017/10/19/beli-iphone-8-iphone-7-iphone-6-bersama-celcom-easyphone/

  6. Hi plan to get ip7 64 GB or 32 GB can knw each price for the plan ? Like for 64 hw much and 32 hw much.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :