Hit enter after type your search item
Kau Insan Mulia

Sembang dan Jual Apa Saja

Home / Kembara Sakan / Rancang Percutian Mengikut Kalendar Pelancongan

Rancang Percutian Mengikut Kalendar Pelancongan

/
/
/

Rancang Percutian Mengikut Kalendar Pelancongan. Merancang percutian kau sekeluarga memang menguntungkan. Kau boleh berjimat dari segi tiket kapal terbang dan bilik penginapan. Semua syarikat penerbangan di Malaysia menggalakkan kita membeli tiket awal sekiranya mahukan harga yang memang teramat rendah berbanding jika kita membelinya di saat-saat akhir.

Persoalannya sekarang adalah, waktu bila sepatutnya kita pergi melancong di dalam negara?

  • Bagi yang bujang dan ibubapa yang tiada lagi anak yang bersekolah rendah mahupun sekolah menengah, melancong adalah seelok-eloknya bukan pada cuti persekolahan atau cuti umum.
  • Bagi yang mempunyai anak yang masih bersekolah ataupun kepada mereka yang bekerja sebagai guru, waktu yang sesuai adalah tidak lain dan tidak bukan, pada cuti persekolahan dan cuti umum.

Ke mana destinasi?

Terdapat banyak maklumat yang kita boleh dapatkan daripada internet. Banyak laman web yang menyenaraikan tempat-tempat menarik di Malaysia dan tidak kurang juga laman web yang menyenaraikan acara dan perayaan sepanjang tahun di Malaysia.

Kau boleh jadikan maklumat di bawah ini untuk merancang percutian berikutnya bersama keluarga atau rakan-rakan.

 

Acara-acara di Malaysia sepanjang Mac 2017

Untuk maklumat lanjut dan jadual lengkap setiap bulan sepanjang tahun 2017 ini, sila layari laman web Malaysia Travel. Malaysia Travel menyenaraikan acara-acara sepanjang tahun dengan begitu lengkap sekali.

Malaysia Travel Official site kauinsanmulia
Klik gambar untuk ke laman web Malaysia Travel

Sekiranya perjalanan tersebut memerlukan penginapan, sila semak laman web trivago untuk perbandingan harga yang pasti memberi manfaat dan penjimatan yang tidak pernah dibuat sebelum ini.

 

trivago dot com dot my
Klik gambar untuk ke laman web Trivago

 


Rancang Percutian Mengikut Kalendar Pelancongan

Jangan lupa follow blog ini di Twitter dan Facebook dan Instagram untuk maklumat terkini. Sekiranya kau berminat untuk mengirimkan sebarang artikel untuk tatapan pembaca lain, pergi ke menu Hantar Artikel di atas.

Sehingga di lain masa, ketahuilah bahawa Kau Insan Mulia.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :